Wonen

Van beschermd, via begeleid naar zelfstandig wonen

Fase 1

Beschermd wonen

Zorgboerderijen:

  • Weievensehoeve
  • Witte Bleek

Fase 2

Begeleid wonen

Trainingshuis:

  • van Rossemsstraat

Fase 3

Zelfstandig wonen

  • Appartementen

Wonen is een onderdeel van ons
3-fasenmodel
.

Fase 1, beschermd wonen

Weievensehoeve op het Damianenklooster

Damianenklooster

In het Damianenklooster hebben wij twee etages met elk 8 plekken voor beschermd wonen waarbij onze bewoners een eigen slaapkamer met badkamer hebben. Elke etage heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. Van deze ruimte maken alle bewoners gebruik. Daar worden verschillende activiteiten aangeboden zoals samen koken en spelletjes doen. In het klooster kunnen we ook gebruik maken van een sportzaal, PMT- en muziekruimte. Op het terrein zijn kippen, eenden, schapen en geiten aanwezig en wordt er hard gewerkt aan een moestuin. 

Zorgboerderij Witte Bleek

Op ongeveer driehonderd meter van de Weievensehoeve staat Witte Bleek. Het huis heeft zeven woonplekken verdeeld over de geschakelde woning. In Witte Bleek 4 kunnen vier personen wonen, in Witte Bleek 6 drie personen. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woonkamer, keuken en badkamer worden gedeeld.

Fase 2, begeleid wonen

Trainingshuis C. Rossemsstraat

Het wonen in trainingshuis C. Rossemsstraat (Sint Oedenrode) is verbonden aan Fase 2 op de weg naar zelfstandig wonen. Dit huis is gelegen in een rustige woonwijk en biedt ruimte voor drie bewoners. Er is een gezamenlijke woonruimte, keuken en badkamer. De bewoners hebben een eigen slaapkamer.

Fase 3, zelfstandig wonen

Appartementen in Nijnsel en Sint-Oedenrode

We hebben momenteel negen appartementen in Nijnsel en Sint-Oedenrode. In deze appartementen kunnen bewoners zelfstandig wonen met ambulante ondersteuning. De zorg die geboden wordt is op maat en behoefte van de bewoner.

Share This