Wonen

Van beschermd, via begeleid naar zelfstandig wonen

Fase 1

Beschermd wonen

Damianenklooster

  • Klooster 1
  • Klooster 2
  • Klooster 3
  • Klooster 4

Fase 2

Begeleid wonen

Trainingshuis:

  • van Rossemsstraat
  • Graaf Arnulfstraat
  • Pastoor Hackenstraat

Fase 3

Zelfstandig wonen

  • Appartementen

Wonen is een onderdeel van ons
3-fasenmodel
.

Fase 1, beschermd wonen

Weievensehoeve op het Damianenklooster

Damianenklooster

In het Damianenklooster hebben wij twee etages met elk 8 plekken voor beschermd wonen waarbij onze bewoners een eigen slaapkamer met badkamer hebben. Elke etage heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. Van deze ruimte maken alle bewoners gebruik. Daar worden verschillende activiteiten aangeboden zoals samen koken en spelletjes doen. E zijn ook twee etages met in totaal 18 plekken, waar bewoners beschikken over een eigen keuken in hun studio. Dit is al een stap naar meer zelfstandigheid binnen de muren van het klooster.

In het klooster kunnen we ook gebruik maken van een sportzaal, PMT- en muziekruimte. Op het terrein zijn kippen, eenden, schapen en geiten aanwezig en wordt er hard gewerkt aan een moestuin. 

Fase 2, begeleid wonen

Trainingshuis C. Rossemsstraat

Het wonen in trainingshuis C. Rossemsstraat (Sint Oedenrode) is verbonden aan Fase 2 op de weg naar zelfstandig wonen. Dit huis is gelegen in een rustige woonwijk en biedt ruimte voor drie bewoners. Er is een gezamenlijke woonruimte, keuken en badkamer. De bewoners hebben een eigen slaapkamer.

Trainingshuis Graaf Arnulfstraat

Ook in ons trainingshuis op de Graaf Arnulfstraat (Sint Oedenrode) werken onze bewoners toe naar zelfstandig wonen. In dit huis is ruimte voor 2 bewoners en het is gelegen in een rustige woonwijk. Er is een gezamenlijke woonruimte, keuken, badkamer en tuin. De bewoners hebben een eigen slaapkamer.

Fase 3, zelfstandig wonen

Appartementen in Nijnsel en Sint-Oedenrode

We hebben momenteel negen appartementen in Nijnsel en Sint-Oedenrode. In deze appartementen kunnen bewoners zelfstandig wonen met ambulante ondersteuning. De zorg die geboden wordt is op maat en behoefte van de bewoner.

Share This