Vacatures en stages

Geïnteresseerd? Laat het ons weten

 

VACATURE  GROEPSBEGELEIDER (min 24 uur)

 

Bij de Weievensehoeve, een plek in Sint-Oedenrode voor mensen die extra zorg nodig hebben, zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste groepsbegeleider om ons team te komen versterken.

» Introductie

 Onze groep bewoners bestaat uit mensen die op verschillende leefgebieden (sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, zingeving, wonen, financiën, werk en activiteiten) zijn vastgelopen.

Er kan daarbij sprake zijn van een psychiatrische problematiek zoals manische depressiviteit, autisme en persoonlijkheidsstoornissen en/of een verstandelijke beperking. De verscheidenheid aan problematiek zorgt voor een hele diverse groep van mensen met hun eigen unieke problemen en leerdoelen. De leeftijd van onze bewoners ligt tussen de 18 en 60 jaar. 

Bij de Weievensehoeve is er plek voor bijna iedereen.

 Bij ons staat het individu centraal. Iedere bewoner wordt door ons op een persoonlijke manier begeleid. We geloven niet in een standaardaanpak omdat de bewoner het meeste baat heeft bij een volledig aan de persoon aangepaste werkwijze. Dit is ook nodig omdat de vaak complexe problemen van bewoners heel divers zijn.

Om dit goed vorm te geven, krijgt elke bewoner een eigen maatje toegewezen en maken we gebruik van een begeleidingsplan. Hierin beschrijven we samen met de bewoner een passend begeleidingstraject om de juiste stappen te kunnen zetten.

Bij de Weievensehoeve werken medewerkers met verschillende werkervaringen en capaciteiten. Ook zij hebben verschillende persoonlijkheden en manieren van benaderen. Elke bewoner wordt gekoppeld aan een medewerker die goed aan kan sluiten bij de problematiek, de wensen en het karakter van de bewoner. 

Ons zorgaanbod bestaat uit beschermd wonen 24 u/pd, dagbesteding en ambulante zorg voor cliënten die op zichzelf wonen. Momenteel hebben we 27 woonplekken, maar per 1 september kunnen we wegens uitbreiding meer bewoners verwelkomen.

» Hoe ziet het werk van een groepsbegeleider er bij ons uit? 

 Als groepsbegeleider heb je met veel verschillende doelgroepen te maken. In het groepswerk staat centraal dat je bewoners begeleidt in diverse levensgebieden en dat jij samen met de bewoner de lijnen voor hem uitzet. De taken die binnen je rol vallen als groepsbegeleider gaan verder dan alleen begeleiden.  

Zo zorg je b.v. voor een goed financieel overzicht voor de bewoner en ga je samen kijken naar re-integratie in de maatschappij d.m.v. dagbesteding of participatie. Om te zorgen dat de bewoner de juiste stappen kan zetten, stel je met hem een begeleidingsplan op. Daarnaast ben jij de verbinder tussen de bewoner en zijn netwerk. 

Naast een sympathieke open houding, is het belangrijk dat je alert bent, problemen signaleert en jouw bevindingen vervolgens rapporteert. Je moet stevig in je schoenen staan, adequaat weten te handelen in verschillende situaties, je bejegening aan kunnen passen en grenzen  kunnen stellen daar waar nodig. 

  » Wat vragen wij van jou?

 • Een relevant diploma, zoals SPW, SPH, MMZ, CMV, verpleegkunde GGZ of vergelijkbaar 
 • Je bent communicatief vaardig
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift
 • Je bent bereid om een VOG aan te vragen 
 • Affiniteit met de doelgroep zoals hierboven staat beschreven 
 • Je werkt overstijgend en pakt de voortrekkersrol 
 • Minimaal 25 jaar 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto 
 • Minimaal 3 jaar ervaring als begeleider gericht op GGZ-problematiek 
 • Je hebt geen moeite met onregelmatige werktijden  
 • Je bent een teamplayer maar kan ook individueel werken 

» Wat bieden wij jou?

 • Een marktconform salaris (richtlijnen cao ggz)
 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Enthousiaste collega’s

 

» Solliciteren

 Herken je jezelf in dit profiel en zie je jezelf al werken bij de Weievensehoeve dan maken wij graag kennis met je! Stuur je sollicitatie op naar tibor@weievensehoeve.nl. 

 

 

Aanmeldformulier voor vacatures en stages

27-01-2022

indien van toepassing

Share This