Dagbesteding

Ontspannen, inspannen en zinvol bezig zijn

Dagbesteding is een onderdeel van ons 3-fasenmodel.

Weievensehoeve

Dagbesteding is een zeer belangrijk onderdeel van het leven op de Weievensehoeve. De meeste bewoners van de studio’s op het Damianenklooster hebben hun dagbesteding op de boerderij of het terrein van het klooster. We hebben paarden, pony’s, honden, geiten, schapen kippen et cetera.

Dagelijks moeten deze dieren verzorgd worden; de hokken en stallen schoongemaakt en de dieren gevoerd. Ook allerlei andere werkzaamheden moeten gebeuren in en om de boerderij.

Activiteitencentrum

Niet ver van de Weievensehoeve staat ons activiteitencentrum De Loodz waar we diverse werkzaamheden voor de bewoners aanbieden. Dit kan productiewerk zijn, maar ook activiteiten als schilderen en knutselen. De bewoners kunnen hun eigen project uitvoeren waarbij zij ondersteund worden door begeleiders en onze technische collega.

Sinds dit jaar hebben we ook een kringloopwinkel in De Loodz. Onze bewoners mogen helpen met de verkoop in de winkel en hun zelf gemaakte pronkstukken verkopen.

Mediteren en mediteren met kristallen en de begeleiding van sport- en lifecoach Robbin Castillo zijn ook vormen van dagbesteding die worden aangeboden aan de bewoners.

kristallen

Externe bedrijven

Bewoners die zich in fase 2 of 3 bevinden en in een gedeeld woonhuis of zelfstandig in een appartement wonen, hebben vaak een andere vorm van dagbesteding.
Zij werken bij externe bedrijven waar de Weievensehoeve mee samenwerkt. Bij de keuze kijken we naar de interesse van de bewoner en naar de mogelijkheden in de omgeving.

Zo is er dagbesteding mogelijk in een scooterzaak, bij theewinkel Bakje T, Brownies & Downies, een biologisch slager, een hondenkennel, een bejaardentehuis of een Kringloopwinkel.

Voor iedereen is er wel een passende en leuke dagbesteding te vinden!

Klik op de logo’s om doorverwezen te worden naar de websites van de verschillende bedrijven.

Bakje T


Unieke dagbesteding in de vorm van een theewinkel

BoxZen


Boxing & Yoga
Power & Mindfulness

Brownies & Downies


Unieke dagbesteding in de vorm van een theewinkel

Het Goed


Maakt werk door hergebruik

Jess


Coaching & Caring voor persoonlijke groei

John's Kitchen logo

John’s kitchen


Brengt de Italiaanse keuken bij u thuis

Kringloopwinkel Son


Maakt werk door hergebruik

Lekker Brabant


Groothandel in Brabantse streekproducten

Motor-Z


Ambulante dagbesteding in de vorm van maatwerk trajecten

Puur Brabant logo

Puur Brabant


Boerenwinkel met lekker & vertrouwd vlees

Share This